To forum powstało, by pomóc osobom z różnego rodzaju problemami
Witam.
Pisze w sprawie ktora nurtuje mnie juz od dawna. A mianowicie jestem w związku od ponad roku. Układa nam sie dobrze poza jednym aspektem, jestem zazdrosna o mojego partnera, co powoli niszczy nasze uczucie. Co mam robic zeby przestac o tym caly czas myslec? Nie chce zeby tak bylo , ale to silniejsze ode mnie.
Terapeuta
Witaj,
To niezwykle budujące, że sama zdajesz sobie z tego sprawę, że zazdrość może niszczyć. Myślę, że trzeba przyjrzeć się temu Twojemu uczuciu trochę bliżej
Napisz proszę, o co jesteś zazdrosna i co według Ciebie sprawia (uaktywnia), że jesteś zazdrosna? Jak reaguje partner? Co do siebie mówicie wtedy? Skąd wiesz, po czym poznajesz, że Wasze uczucia się niszczą?
Co masz na myśli mówiąc, że układa Wam się jednak dobrze?
Wiele pytań, lecz to poważna sprawa i nasza rozmowa może nieco rozjaśnić sytuację, chcę więc Ciebie poznać lepiej .
pozdrawiam
Witaj,
Cieżko jest w mailu opisac sytuacje.
Zazdrosna jestem o wiele rzeczy, ale głównie o kontakt partnera z innymi kobietami.
Jestem też zazdrosna o czas, który spędza beze mnie. Warto dodać, że chyba to wiąże się z tym, że lubie kontrolowac - juz do tego doszłam.
Jak reaguje partner? hm... rozmawiamy, jest wyrozumiały i stara się żebym się nie denerwowała. Ale jak "przeginam" to też czasem nie wytrzymuje.
Jeżeli chodzi o niszczenie uczucia to po prostu widze, że ma dość poruszania tego samego tematu ponownie i że jest to męczące. A układa Nam się dobrze pomimo moich zachowań, pracujemy nad relacją, mieszkamy razem od pół roku, dzielimy się obowiązkami, nie kłócimy się za duzo, a nawet jak kłócimy to szybko godzimy i rozmawiamy, spędzamy ze sobą dużo czasu. Nie wiem co wiecej mogę napisać.